Evenementenagenda

De vernieuwde Schoof in ontwikkeling

De vernieuwde Schoof in ontwikkeling

Waar het ruim een jaar geleden nog goed mis dreigde te gaan, staan nu alle lichten op groen, en is met de aanvang van de bouw inmiddels begonnen.

Winkelcentrum De Schoof krijgt zijn noodzakelijke aanpassingen, waarmee de komst van de Action als publiekstrekker mogelijk wordt gemaakt en daarmee dan ook een feit is. Door een uitstekende samenwerking tussen winkeliers,
gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, huisvestingscommissie De Schoof en Bouwfonds wordt er momenteel achter de schermen heel hard gewerkt. De eerste tekenen zijn hiervan al zichtbaar. Het oude ING-pand is leeggemaakt, hier zal binnenkort Calkhoven/Jewelstore haar deuren openen. Het winkelpand waar voorheen G&W Gezondheidswinkel Ambacht was gevestigd wordt verbouwd, daar verhuist Nagelstudio ProNails naartoe.

De volgende stap is het maken van de doorgang langs het pand van de Kruidvat, waardoor de ‘binnenring’ zal worden doorbroken. Aansluitend zal het deel waar nu nog Calkhoven en de nagelstudio zitten worden overdekt, om voldoende
ruimte te bieden voor de Action.

De overlast voor het winkelend publiek zal tot een minimum worden beperkt. Medio maart/april zullen alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond, en zal de Action haar deuren openen. Naar verwachting zullen dan alle nu nog leegstaande winkelpanden weer gevuld zijn. Uiteraard houden wij U van alle werkzaamheden op de hoogte.

Klik hier voor meer informatie

Voorlopige planning:
-    Week 45 tot en met week 49: realiseren van de dwarspassage
-    Week 49 tot en met week 51; sloopwerk, afvoergrond en heiwerkzaamheden (in week 50) .
-    Week 2 tot en met week 5: aanbrengen fundatie en storten van de vloeren.
-    Week 5 tot en met week 6: aanbrengen constructieve elementen
-    Week 7 tot en met week 8: plaatsen van de pui e.d.
-    Week 8 tot en met week 9: afwerking binnen
-    Week 7 tot en met week 10: afwerking daken.

De planning gaat er van uit dat de werkzaamheden begin maart zullen zijn beëindigd waarna de in- en afbouwwerkzaamheden van de Action beginnen. Opening van de Action zal in april 2019 zijn.